Seneste nyheder
Nyheder

Pilgrimstur på kirkegården

Pilgrimspræst Elizabeth Knox-Seith har været på pilgrimstur ved Pedersborg Kirke og håber, at andre vil blive inspireret til at gøre brug af deres lokale kirker, selvom de endnu er lukkede.

Der er endelig kommet afklaring på, hvornår de danske kirker igen kan slå dørene op. Men selvom coronapandemien har betydet lukkede kirker i hele landet, så har det ikke betydet, at der ikke er sket en masse i stiftet. På Roskilde Stifts hjemmeside har vi løbende skrevet om nogle af de mange gode ideer og måder, hvorved folk har holdt gang i de kristne fællesskaber rundt om i stiftet, trods lukkede og slukkede kirker.

Seneste skud på stammen af ideer til, hvordan man kan gøre brug af kirken, kommer fra pilgrimspræst Elizabeth Knox-Seith, der sammen med Per Bovbjerg fra Sorø, har optaget en pilgrimsvandring på Pedersborg Kirkes kirkegård.

”Ideen til at optage en video med en vandring kom af, at det ikke har været muligt at arrangere en traditionel pilgrimsvandring grundet situationen med coronavirusen. Så som et alternativ til det, valgte vi at optage en tur rundt på kirkegården ved Pedersborg Kirke og vi håber, at videoen kan give folk inspiration til at gå på opdagelse ved deres egne sognes kirke og vise, at man trods lukkede kirker, sagtens kan gøre brug af dem alligevel”, fortæller pilgrimspræst Elizabeth Knox-Seith

Du kan finde pilgrimsvandringen ved at klikke her.