Seneste nyheder
Nyheder

Kirke spørger sognebørnene: Hvad har I brug for?

Vor Frue Kirke i Kalundborg bruger søndag det årlige sognemøde til at komme tættere på borgerne.

Hvor er det vigtigt, at kirken er i folks liv - og hvor er det ligegyldigt?

Sådan spørger sognepræst Morten Pedersen i Vor Frue Kirke i Kalundborg. Og det kunne vel i virkeligheden lige så godt være arbejdstitlen på det årlige sognemøde, der finder sted i Kirkeladen ved siden af Vor Frue Kirke på søndag efter gudstjenesten. Menighedsråd og præster har inviteret alle i byen. For kirken har brug for sparring.

- Vi skal finde ud af, i hvilken retning folks længsler går, når vi taler kirke. Folkekirken har været ret god til at lave gode, relevante arrangementer for aldersgruppen +50 - og endnu bedre for aldersgruppen +60. Er det et problem? Eller er det fint nok, funderer Morten Pedersen.

Det håber han sammen med præstekollegaen Annika Rasmussen og resten af menighedsrådet at blive klogere på efter sognemødet, hvor deltagerne på systematisk vis bliver involveret i konkrete diskussioner omkring det at være kirke.

Fem cafeborde vil være opstillet med en tovholder ved hvert bord. Alle bordene med hver deres emne. Herefter vil deltagerne blive delt op i mindre grupper. Grupperne vil på skift diskutere 15 min. ved hvert bord. På den måde håber præsterne og menighedsrådet på at få input, som de kan tage med videre i deres arbejde.

De fem cafeborde har følgende titler, der skal diskuteres og ideudvikles på:

  • Børn & Unge
  • Gudstjenesten
  • Koncerter
  • Foredrag
  • Studiekreds & eksistenssamtaler

- Man kan sige, at denne gang er det os, der ringer til sognebørnene og beder dem om at komme til os. Det plejer at være omvendt. Men nu er det os, der har brug for at høre sognebørnenes holdninger til Vor Frue Kirke, siger Morten Pedersen og Annika Rasmussen til Kalundborg Nyt.

Sognemødet finder sted søndag den 17. november kl. 11.15 i Kirkeladen i Kalundborg - umiddelbart efter højmessen i Vor Frue Kirke.

- rabi

FOTO: (Keldby Kirke / rabi)